“Salt” és la segona part de la trilogia SAL, obra que tracta la migració des de diferents angles. La primera peça, “La sal que ens ha partit”, al·ludeix a la crisi migratòria, en l’àmbit global i atemporal. Per la seua part Salt afina la mirada i fa referència directa a la crisi dels refugiats a Europa, atenent en especial el rol de les dones.

Fil d’Arena dansa-teatre, aposta per agitar la passivitat de la nostra societat occidental i exposa un context marcat per les dures condicions que viuen les emigrants quan decideixen deixar sa casa per cercar un futur millor: l’explotació sexual i laboral, l’efecte que té en elles la pèrdua d’éssers estimats, la seua pròpia identitat i la frivolitat dels mitjans de comunicació.

“Salt” enfoca la seua mirada en l’univers de la dona refugiada cosificada que s’enfronta a una societat mercantil on el cos es converteix en un objecte més a vendre. Explotades, agitades com a paquets sense valor, buidades dels seus somnis com animals esbudellats en l’escorxador. Salt es dirigeix al centre del cor.

Una proposta multidisciplinària, que oscil·la entre els límits del teatre, la dansa, la perfomance i el circ, on el llenguatge físic extrem de les intèrprets i les imatges que es generen conviden a reflexionar al voltant del rol de la dona en aquest viatge. Una peça on l’enginy i la crueltat pengen d’un mateix fil.

Tres dones en escena que combinen la força i la sensibilitat a través d’una dansa acrobàtica i amb risc. Una música que ens ajuda a traslladar-nos a diferents mons i realitats i una interpretació que fan que Salt siga una peça que, des de l’abstracte de la dansa, arribe a allò més concret, a través de textos i d’imatges evocadores.